lauantai 13. huhtikuuta 2019

AGV AX9 kokemuksia

Ensimmäiset ajot on nyt ajeltu ja jotain kommenttia pystyy kypärästä antamaan. Ensimmäisenä kun kypärän laittaa päähän tuntuu materiaalit mukavalta ihoa vasten, DD-lukitus on helppo käyttää ja näkökenttä tuntuu laajalta. Kypärän asennosta päässä ei löydy yhtä ainoaa vaan sitä voi vähän liikuttaa ja etsiä mukavinta kohtaa. Tehdas asetuksessa eli ylimmässä säädössä aurinko lippa ei näy näkökentässä.

Seuraavaksi ajamaan ja huomio kiinnittyy siihen että takin taskuja ei enää näe samalla tavalla kuin vanhalla kypärällä johtuen kypärän muotoilusta. Leuka osa ottaa rintaan kiinni aikaisemmin. Tämä voi lisätä turvallisuutta kun pään liike ei ole niin iso onnettomuus tilanteessa. Visiirin mekanismi tuntuu erittäin jäykältä ja kypärä liikkuu vähän päässä visiiriä avatessa. Tämä voi johtua uutuuden karheudesta. Mukana tuli myös pinlock ja sitä varten visiirissä on ruuvi tapit. Ajaessa kypärä tuntuu vakaalta päässä. Visiiri auki ajaessa aurinkolippa kerää ilmaa kasvoille ja +10 asteen kelissä ei kovin kauan visiiri auki viitsi ajaa kun otsa tuntuu jäätyvän. Leuka osassa on irroitettava palanen joka poistetuna lisää ilman kiertoa. Iltaa kohti mentäessä aurinko paistaa jo todella matalalta ja tuntuu että lippa saisi olla aavistuksen alempana. Huomaan että sitä myös pystyy säätämään. Kolikolla saa suojalevyn pois jonka alta löytyy säätöruuvit joita voi kolikolla ruuvata. Alimmassa asennossa lippa tuntuu toimivan paremmin ja nyt se myös näkyy näkökentässä.


Kypärä on kokoa L ja painoa sillä on 1491g.




Mielestäni kypärän muotoilu on aika onnistunut. Ei pappamallia muttei liian räväkkäkään. Sisusta on helppo irroittaa pesua varten.






Plussat ja miinukset.
+ Pinlock
+ Säädettävä aurinkolippa
+ DD-lukitus
+ Jäykkä visiiri jota voi pitää raolleen
+ Irrotettava sisusta
+ Leveä näkökenttä
 - Jäykkä visiiri vaikea avata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti