tiistai 30. huhtikuuta 2019

Penkin modaus osa 2

Nyt kun penkille on saatu oikea muoto niin seuraavaksi laitetaan geelin palanen suurinpiirtein keskellä normaalia istuma kohtaa. Tämä tuntui onnistuvan parhaiten kun piirtää ensin tarkasti työstettävän kohdan penkkiin ja leikkaa mattoveitsellä reunat ja sen jälkeen dremelillä poistaa tarvittavan määrän penkin materiaalia. Dremelin terä uppoaa vaahtokumiin kuin puukko voihin joten kanattaa olla varovainen. sen jälkeen huolellinen putsaus pölystä, liimaus ja geeli palan paikoilleen laitto.

Liimauksessa käytin Mastonin spray liimaa vaikka sen soveltuvudesta ei ollutkaan täyttä varmuutta. Koe liimauksessa se vaikutti toimivalta. Pysyvän liimauksen aikaansaamiseksi liimaa suihkutetaan molempiin liimattaviin kappaleisin odotetaan noin 1min ja kappaleet painetaan tiukasti yhteen. Tämän päälle liimasin vielä 1cm paksuisen vaahtomuovi kerroksen peittämään pieniä virheitä. Se ei juurikaan vaikuta penkin korkeuteen koska painuu kasaan.
Seuraavaksi pitäisi saada paikoilleen penkin päällyste niittamalla. Niittaamiseen tarvitaan paineilma nitoja ja sopiva niitin pituus on noin 6mm. Sellaisia en kuitenkaan löytänyt vaan lyhin oli 10mm se tuntui kuitenkin niin pitkälle että tulee varmastikkin penkin muovi osan läpi ja alkaa syömään penkin vaahtomuovia ja pahimmassa tapauksessa rikkoo päällysteen. Joten sopivien niittien puuttuessa jouduin lyhentämään niittejä peltisaksilla leikkaamalla.
Sitten ei muutakuin niittaamaan. Ensuksi kiinnitin päällisen etu ja takapäästä suurinpiirtein alkuperäisiin niitin kohtiin. Sen jälkeen reunoilta molemmmilta puolilta vuorotellen.
Lopputuloksesta tuli mielestäni onnistunut ja työ onnistuu kyllä keneltä vain jolta kädentaitoja ja tarvittavat työkalut löytyy. Seuraavaksi pitäisi käydä ajamassa että tietäisin tuliko siitä hyvä istua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti