tiistai 14. heinäkuuta 2020

Kesäreissu2020 14.07.2020

 Kello herätti kahdeksan aikaan ja kamojen pakkauksen ja suihkun jälkeen mentiin aamupalalle. Paikan pitäjä oli valmistanut aamupalan juuri sovittuun aikaan joten tuoretta oli ja sitä oli runsaasti. Kun pyörät saatiin lähtökuntoon tuli pitäjä vielä sanomaan hyvästit ja pyysi arvostelemaan kohteen bookingiin. Illalla oli päätetty että lähdetään Riikan suuntaa ja ajetaan TET-reittiä niin paljon kun mahdollista. Reitti löytyikin hetken isommalla tiellä ajelun jälkeen ja mukavaa mäntykangasta mentiin. Hetken päästä polun varteen oli lisätty itse tehty merkki jonka ymmärsimme niin että tie menee yksityis kiinteistölle ja ajaminen ei olisi toivottavaa. Löysimme nopeasti kuitenkin kiertoreitin ja pääsimme takaisin TET-reitille. Harmi kun paikka ei jäänyt muistiin kun sen olisi voinut raportoida TET-ylläpitäjälle.

 

Keli ja reitti suosii

Jonkunlainen myrsky oli alueen yli mennyt ja puita oli kaatunut reitille. Pienemmistä pääsi yli ja isoimmat pystyi kiertämään kuivassa kangas metsässä. 


Risuja tiellä


Vähän ajan kuluttua maasto muuttui rehevämmäksi ja reitille osui pieni ojan ylitys joka alkuun näytti haastavalta mutta ojan pohja olikin kivikova ja ylipäästiin helposti. Sitten olikin jo kurakkoa jonka jälkeen oltiin jonkunlaisen viljelys alueen reunalla, heinä oli pitkää ja näytti että oltiin ainoat jotka tästä oli kulkenut hetkeen. Hetken sompailun jälkeen tultiin laitumelle joka oli aidattu mutta juuri nyt siellä ei ollut eläimiä ja nurmikin oli lyhyttä. Kun sieltä päästiin tielle luki portin kyljessä että pääsy kielletty. Jälkeenpäin huomasin että reittiin oli lisätty huomautus maanomistajan antamasta luvasta ajaa pellon poikki.

Mukavaa kangasmetsää

Matka jatkui taas mukavassa kangas metsässä. Maasto oli kumpuilevaa ja isoimmat mäet mentiin alamäkeen. Reitti oli seurannut Gauja jokea jo jonkin aikaa ja mielessä oli jo käynyt että noinkohan tuokin vielä ylitetään. No sieltähän se joen ylitys tuli, onneksi kyseessä ei kuitenkaan ollut Gauja vaan joku pienempi joki. Virtaus oli kuitenkin aika luja ja suoraan ei oikein voinut ajaa koska se reitti oli liian syvä. Pohjakin oli tennis pallon kokoisista kivistä koostuva. Helposti se kuitenkin yli meni.





 Sitten ajettiin Cesiksen kaupungin läpi joka vaikutti varsin mukavalta pikku kaupungilta. Sieltä Ligatneen jossa olisi sijainnut myös mielenkiintoinen bunkkeri, sitä ei kuitenkaan jääty korona säädön takia ihmettelemään. 



Kun kaupungin ulkopuolelle päästiin tuli eteen lossi jolla pääsi Gauja joen ylitse. Lossia operoi käsipelillä ukko joka velvoitti ylityksestä 5€. Lossi oli rakennettu niin että kun sen sai käännettyä sopivaan kulmaan se siirtyi joen yli lähes itsestään. Ihan mielenkiintoinen kokemus.








Loppu pätkä reitistä oli nopeaa hiekkatietä ja hetken ajelun jälkeen päätettiin varata majoitus Riikasta Two Wheels hostellista. Hostelli sijaitsee Riikan länsipuolella joten päätettiin ajaa kehätietä kaupungin toiselle puolelle. Matkalla pysähdyttiin vielä huoltoasemalle jossa saatiin todistaa huonoa kuormausta. Onneksi hepun styroksit levisi jo heti alkumetreillä eikä vasta kehätiellä jossa nopeudet on jo kovemmat. 


Styroksit tiellä

Virkistävä maku


Hostellikin löytyi vaikka pikku säätö siinäkin oli. Pyörät parkkiin ja kypärä kaljat päästiin nauttimaan kadun puoleiselle terassille. Kyllä taas oli hieno päivä takana ja motoristin elämä tuntui mahtavalta.

Kyllä motoristin kelpaa



Pakollinen patsas kuva


Illalla vielä pieni kävely ja ihmettely lenkki keskustaan jonka jälkeen uni jo maistui.






 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti