keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Kesäreissu2020 15.07.2020

 

Aamulla herätys oli taas aikaisin ja suihkun jälkeen ihmettelemään aamupala meininkejä. Illan aikana tuli todettua että olimme hotellin ainoat yöpyvät asiakkaat eli motoristit ovat koronan takia selvästikkin vähentäneet resissaamista. Aamupalalla oli kuitenkin muutama muukin asiakas ja kun tilaus saatiin tehtyä tuli tarkoilija kyselemään että olimmeko me ne motoristit, pyörät oli kuulemma jonkun varaston oven edessä ja sinne olisi nyt päästävä eli pyörien siirto ja sitten vasta aamupalan kimppuun. 

Aamupalan jälkeen pyörien pakkaus ja tienpäälle. Garmin yritti ajattaa yksisuuntaiselle heti alkuun ja pienen sompailun jälkeen löydettiin ulos kaupungista. Ja TET reitille takaisin, alkuun mentiin maalle tyypillisiä sorateitä ja välillä poikettiin peltojen välissä kulkeviin traktori uriin. Osa urista näytti kuin niissä ei olisi kukaan muu ajanut ainakaan kuukauteen. Kasvillisuus oli pitkää eikä mitään ajojälkiä voinut erottaa. Välillä ajaminen oli pitkästä heinästä johtuen vaikeaa koska pohjaa ei erottanut ja urat oli kuitenkin syviä. Lämpötila oli hellelukemissa ja hitaita peltouria ajaminen ei oikein houkuttanut eikä se juuri mitään uutta tarjonnut niin päätettiin ottaa suunnaksi Kaunaksen kaupunki ja sieltä vuosien aikana tutuksi tullut hotelli Metropolis. Muutaman tunnin ajon jälkeen oltiin hotellin takapihalla jonne pyörät saa hyvin parkkiin ja tavarat helposti sisälle. Huoneeksi tuli kävelykadun puoleinen ja muisteltiin että samassa huoneessa on oltu monesti aikaisemminkin. Suihkuun jälkeen lähdettiin vähän matkan päässä kävelykadulla sijaitsevaan pizzeria Romano Paoloon jossa on myös tullut käytyä useasti ja koskaan ei pettymystä ole tullut. Pizzan ja parin oluen jälkeen käytiin kävelemässä Niemen joen rantaa pitkin joka olikin remontissa. Rantaan oli kuitenkin jo saatu hyvä kevyen liikenteen väylä jota kaupunkilaiset näytti käyttävän. 


Niemen joki


Ilta alkoi jo hämärtämään ja kortteleita kierrellessä tultiin jonkunlaisen kuppilan eteen joka oli vanhassa puutalossa.  Sisältä paljastui olut valikoima jollaista en ole monesti nähnyt. Paikan nimi oli muuten "Vingiu Dubingiu alude". Kuppilan terassi oli talon sisäpihalla ja vaikka puitteet oli vaatimattomat oli siellä mukava tunnelma ja leppoinen ilmapiiri. Muutaman oluen jälkeen piti kuitenkin lähteä hotellille päin ja valmistautua seuraavaan päivään.


Paikallisen taiteilijan teos

Leppoinen terassi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti