sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Kesäreissu2020 12.07.2020

 Aamulla ylös ja kohti Länsisatamaa. Keli oli hyvä, aurinko paistoi ja lämpötila lähenteli pariakymmentä. Tällä kertaa reitiksi tuli Jämsä-Hämeenlinna-Helsinki joka osoittautui hyväksi valinnaksi, liikennettä oli vähän ja matka eteni. Satamaan saavuttiin noin tuntia ennen lähtöaikaa mutta laivaan sai ajaa suoraan sisälle. Jo autokannella tuntui että väkeä oli normaalia vähemmän ja kun pyörät oli sidottu ja noustu kerrokseen ero oli selvä, istumapaikan sai valita mistä halusi.

Tallinnasta tarkoitus oli jatkaa TET-reitin keskimmäistä osuutta mutta ensin piti päästä tankille. Laivamatkan aikana naviin näpyteltyä huoltoasemaa ei kuitenkaan löytynyt kun karttapohjakin oli niin vanhentunut ettei pyörä kulkenut tiellä. Tankit saatiin kuitenkin täyteen ja reitin alku piste löytyi. Alun pelto pätkän jälkeen päästiin metsään ja jonkunlaiselle ajouralle. Vettä oli kuopissa jonkun verran ja pohja oli liukasta savea. Sitten ura katosi ja muuttui pitkää heinää kasvavaksi tieksi. Samalla alkoi satamaan ja ankara ukkoskuuro tuli kohdalle. Vettä tuli sen verran rankasti että sade tuskin kovin kauaa voi jatkua.

Tauko ukkoskuuron ajaksi


Ja noin vartin päästä sadeloppui ja taivas selkeni. Vettä oli taas urissa vähän enemmän kuin aikaisemmin.


Aurinko paistaa


Vähän matkan päästä tiellä alkoi olemaan vettä huomattavasti enemmän ja ajaminen muuttui hankalammaksi. pohja oli pehmeämpi ja urat oli syvät. vettä alkoi olemaan jo moottorin puoleenväliin ja sieltä nouseva höyry sumenti rillit niin että ne piti ottaa pois. Puoliksi ajetut karoo3 renkaat ei helpottanut ajamista yhtään, urista oli mahdoton päästä pois ja ainut vaihtoehto oli painaa urassa eteenpäin. sitten edessä oli jo pieni lampi ja alkoi jo hirvittää että noinkohan tästä läpi pääsee. Kaasua lisää ja tunne kuinka urien pohjalla on päänkokoisia kiviä ja ensimmäinen kaato. Sain pyörän kuitenkin takaisin pystyyn ja hetken ajon jälkeen vesi oli taas matalammalla. Putteja riitti ja ajaa piti kieli keskellä suuta. Tien kuivalla kohdalla päätin vetää vähän henkeä ja huomasin että nyssäkät on tippunut kyytistä. Voi V#%&!. Olin keskittynyt ajamiseen niin etten ollut noteerannut sitä ollenkaan. Samaa kurakkoa en viitsinyt lähteä ajamaan takaisin päin joten kävelemään. No onneksi nyssäkät löytyi parinsadan metrin päästä. Kura oli niin liukasta että käveleminenkin oli vaivalloista ja pystyssä pysymisessä täysi työ. Kun sovittelin nyssäköitä takaisin pyörään totesin että tavaraverkko jota käytin on vettynyt sateesta ja kuraputissa uimisesta eikä enään ollut niin elastinen. Google maps näytti että risteykseen olisi enää alle kilometri ja tien pitäisi muuttua oikeaksi tieksi, Samalla olin kuulevinani mönkkärin pörinää joten toivoa oli.

Uralta ei viitsi paljoa poiketa

Samalla kun jäin kuvaamaan huomasin että edessä näkyy moottoripyörä ja puhetta kuului. Risteyksessä oli paikallinen offroad porukka joka oli mielenkiinnosta jäänyt odottamaan meitä. 

Tapaaminen

Kuulumisia vaihdettiin ja saatiin vinkit että miten päästään tältä kura osuudelta pois normaalille soratielle. Porukka jatkoi matkaansa eri suuntaan ja me jäätiin ihmettelemään että miten seuraava oja ylitetään. Reunat näytti sen verran jyrkiltä että isolla advella se ei mikään itsestään selvyys olisi. Vierestä löytyi kuitenkin toinen kohta jossa reunat oli loivemmat.



Noin tunnin ajelun jälkeen tultiin asfaltille ja samalla pidettiin pieni tauko ja päätettiin lähteä kohti Pärnua. Majapaikaksi valikoitui Villa Eden kun se oli Bookingin tarjouksessa eikä siellä ikaisemmin ollut tullu oltua. 

Tauko paikalla

Pärnuun oli noin tunnin matka ja Villa Eden löytyi pääkadun varrelta. Parkkipaikalla joku suomalainen ihmetteli meidän rähjäistä olemusta ja arveli tämän olevan iskuistamisen arvoinen hetki. 

Villa Edenin parkki

Parkkipaikan vieressä oli terassi ja päätettiin että eiköhän tässä kypärä kaljat ole ansaittu kun vielä aurinkokin terassille hetken paistoi.  Huoneessa suihkuun joutui laittamaan ensin nyssäkät ja vasta sitten ukot.

Nyssäkät pesua vailla

Seuraavalle päivälle TET-reitti näytti lähtevän heti kaupungin ulkopuolelta. Päätettiin että sitä lähdetään  ajamaan ja muutetaan reittiä tarpeen mukaan.  Illalla vielä syömään ja rannan kautta nukkumaan. 


Hiljainen ranta

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti